Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

BUITENSPEELDAG 2019

Woensdag 12 juni is het weer zover! De Buitenspeeldag 2019 gaat van start. Iedereen kan zich weer aanmelden voor de Buitenspeeldag 2019!
Nickelodeon en Jantje Beton roepen kinderen en volwassenen op om van de bank te komen en in de buurt een speelactiviteit te organiseren,
zodat zoveel mogelijk kinderen op woensdag 12 juni buiten kunnen spelen. Vorig jaar speelden meer dan 115.000 kinderen buiten. Help mee deze 12e editie tot een nog groter succes te maken! De gemeente Albrandswaard en Stichting Welzijn Albrandswaard willen deze dag graag extra onder de aandacht brengen en roepen dan ook iedereen op om in hun buurt een gezellige en actieve activiteit voor kinderen te organiseren.

Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Buitenspelen is natuurlijk gezond en heel leuk, maar kan ook voor meer saamhorigheid en ontmoeting zorgen in de buurt. Het organiseren van een activiteit tijdens de Buitenspeeldag is in principe niet heel erg moeilijk. Hieronder hebben we wat aanvullende informatie op een rijtje gezet. Met behulp van het aanmeldformulier kunt u een buurtinitiatief indienen. Stichting Welzijn Albrandswaard fungeert hierbij als intermediair tussen buurtbewoners en de gemeente.

AANVULLENDE INFORMATIE 

Budget De gemeente Albrandswaard stelt per ingediend (en goedgekeurd) buurtinitiatief een budget beschikbaar van maximaal € 250,-. Hiervoor moet u een begroting uploaden bij het aanmeldformulier. U kunt gebruik maken van het voorbeeld: Voorbeeldbegrotingbuitenspeeldag

Meldingsplicht bij gemeente Voor deze activiteit (buurtinitiatief) is geen vergunning nodig. Er is wel een meldingsplicht. Deze melding zal Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) voor u verzorgen op basis van de door u verstrekte gegevens.

Publiciteit De organisatoren van het buurtinitiatief dienen zelf een pr campagne op te zetten. Vanuit SWA zal er via Facebook en een persbericht aandacht besteed worden aan de buitenspeeldag.

Ondersteuning Vanuit SWA kunnen we de aangemelde initiatieven op beperkte schaal ondersteunen. Let wel: SWA organiseert de ingediende initiatieven NIET. SWA biedt alleen ondersteuning aan waar mogelijk en in overleg.

Declareren De uitbetaling/vergoeding van het (vooraf  goedgekeurde) buurtinitiatief vindt pas achteraf plaats per bank. Op basis van dit ingediende formulier en de factuur (bonnetjes). U ontvangt t.z.t. de contactgegevens waar de factuur (bonnetjes) naar toe gestuurd kan worden.

Voorwaarden Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) aanvaardt op geen enkele wijze aansprakelijkheid voor de eventuele nadelige gevolgen die ontstaan bij de organisatie van het buurtinitiatief.

De Stichting Welzijn Albrandswaard  en de gemeente Albrandswaard zijn niet verantwoordelijk voor het opruimen van achtergebleven zwerfafval. Dit dient de organisatie van het buurtinitiatief zelf te verzorgen.

Aanvulling vanuit de Gemeente Het is van belang dat er altijd vrije doorgang voor de hulpdiensten is. De veiligheid op de weg en van het verkeer mogen niet in gevaar worden gebracht. Het doorgaande verkeer mag geen hinder ondervinden van de activiteiten.


AANMELDFORMULIER

[contact-form-7 404 "Not Found"]