Hoofdcontent

Weinig inkomen

Wil je graag meedoen, maar kun je het deelnemersgeld, cursusgeld of contributie niet betalen? Binnen onze gemeente kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van sport-, culturele en educatieve activiteiten. Dit geldt ook voor de benodigde (sport)kleding en/of het lesmateriaal.

Met de regeling 'Meedoen' vergoedt de gemeente (een deel van) de kosten om mee te doen aan activiteiten in de samenleving. Let op! Deze regeling is niet alleen voor kinderen maar ook voor jongeren en volwassenen.

 

Met de Meedoenregeling kunt u leuke dingen doen en nieuwe mensen leren kennen. Bewegen, sporten, muziek, cultuur, cursussen, lidmaatschap, uitstapjes… aan u de keuze!

 

Met een minimum inkomen is het soms moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Het geld gaat vaak op aan de vaste lasten en de dagelijkse boodschappen. Via de regeling Meedoen kunt u meedoen

aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Kies bijvoorbeeld uit één van de activiteiten of gebruik de vergoeding voor bijkomende kosten voor het uitoefenen van een sociale- of sportactiviteit, zoals de aanschaf van sportkleding, een muziekinstrument of reiskosten. Kijk verder hoe het werkt: www.albrandswaard.nl/regeling-meedoen 

 

Heeft u een vraag over deze regeling en/of een formulier invullen? Wilt u ergens anders meer informatie over? Stel uw vragen bij het informatieloket Vraagwijzer (link naar https://www.welzijnalbrandswaard.nl/vraagwijzer/)

De medewerkers van Vraagwijzer denken graag mee bij het samen zoeken naar een antwoord die bij uw persoonlijke situatie past. Kom langs tijdens het inloopspreekuur, bel of mail ze gerust. De ondersteuning is gratis en u kunt zonder afspraak binnenlopen. Adres: Stationsstraat 10, 3161 KP Rhoon. Ook telefonisch zijn ze bereikbaar van maandag tot en met donderdag 09.00 tot 15.00 uur, vrijdag 09.00 tot 12.00 uur, telefoonnummer (010) 501 12 22.

We zijn live met het platform!

Bekijk hier het filmpje van Sjors!